שאלה לרופא,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/01/2013 | 18:51 | מאת: יאנה

רציתי לשאול מהם הנזקים לטווח ארוך ,על מערכות שונות בגוף,כתוצאה מצריכת תרופות נוגדות פסיכוזה? תודה

14/01/2013 | 16:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. השאלה כללית מדי. יש סוגים רבים של תרופות נוגדות פסיכוזה עם פרופילים שונים של תופעות לוואי. בכל מקרה לא מדברים על "נזקים לטווח ארוך" - הרי ה"נזקים" של אי הטיפול גדולים לאין שיעור (נזקים מוחיים, התדרדרות תפקודית, ליקויים קוגניטיבים, אשפוזים חוזרים ועוד ועוד). הדיבור על "נזקים של תרופות פסיכיאטריות" רק מחזק את הסטיגמה על המתמודדים עם הפרעות נפשיות. הרי לא שואלים בד"כ על ה"נזקים מהטיפול ללחץ דם או סכרת" - ולתרופות אלה יש גם לא מעט סיכונים. ולעניין עצמו - בתרופות נוגדות הפסיכוזה מהדור הישן יכולות להיות השפעות על מערכת התנועה (כגון תנועות לא רצוניות) שלפעמים הופכים לתמידיים (מה שקרוי tardive dyskinesia), אך זה בכל מקרה נדיר. בתרופות החדשות הסיכון לכך קטן בהרבה (למעשה זניח), אך בחלק מהתרופות החדשות (לא כולם) יש סיכון להשמנה ותופעות מטבוליות. אם נשארים במעקב מסודר, ניתן לעקוב אחר המדדים השונים ולטפל בהתאם. ושוב - הנזק באי הטיפול גדול לאין שיעור. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה