התקף פסיכוטי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/12/2012 | 00:48 | מאת: לילך

אחותי עברה התקף פסכוטי. כיצד אפשר לדעת שזה קשור למחלת הסכיזופרניה? בגיל 15 היא עברה טראומה ממות של אדם קרוב שנפטר מהמחלה. היום בגיל 27 יש אדם קרוב אחר שחולה במחלה ואנו חושבים שזה מה שגרם להתקף הפסיכוטי. תודה

30/12/2012 | 00:51 | מאת: לילך

שכחתי לציין שחודש אחרי ההתקף היא סובלת מחרדות.

30/12/2012 | 10:46 | מאת: אריה

אי אפשר לאבחן או להציע טיפול על פי מידע באינטרנט. האם היא מטופלת? האם מקבלת תרופות? הסיבה להתפרצות המחלה לא ממש חשובה בשלב זה , חשוב יותר שתקבל טיפול ותחלים.

14/01/2013 | 15:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שענו פה, אכן אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי יש לומר שהתקף פסיכוטי בפני עצמו אינו מעיד בהכרח על סכיזופרניה, להיפך, מעל 50% ממקרי הפסיכוזה אינם קשורים לסכיזופרניה אלא למגוון סיבות אחרות (כגון סמים, הפרעות במצב הרוח, הפרעות אישיות מסוימות, מחלות גופניות, סטרס קיצוני ועוד). יש להמשיך מעקב לאורך זמן לצורך גיבוש אבחנה, ואת זה עושים דרך הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה