האם יש סוגים שונים של זכיזופרניה ?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/12/2012 | 20:38 | מאת: רינה

שלום לכם, בני בגיל 35, הוא חולה בזכיזופרניה פרונואידית, והוא , והוא מטופל ע"י זריקות קלופיקסול, אני רואה באתר הפורום, שחולי זכיזופרניה, חלק נוטלים, קפסליון, או תרופות אחרות, שאלתי היא האם יש כל מיני מצבים של זכיזופרניה? ולה כל חולה אחר מקבל טיפול בתרופה שונה, האם לא כל חולה הזכיזופרניה, אותה המחלה? תודה רינה

24/12/2012 | 21:44 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כבר התייסתי לסוגיה זו מספר פעמים בפורום. בקצרה - סכיזופרניה היא למעשה "כותרת על" למגוון הפרעות עם מספר מאפיינים משותפים - פסיכוזה (מחשבות שווא ו/או הפרעות בתפיסה ו/או הפרעות בהלך החשיבה) ברמה זו או אחרות, פגיעה תפקודית במידה זו או אחרת, +-סימנים שליליים כלשהם ומשך זמן מסויים. בהחלט לא מדובר בהפרעה זהה אצל כולם. יש אמנם חלוקה ל"תת סוגים" - סכיזופרניה פראנוידית, בלתי מאורגנת, קטטונית או אחרת - אולם גם בתוך "תתי הסוגים" יש שונות ניכרת מאחד לאחד. כמו כן אנשים שונים מגיבים לתרופות בצורה אחרת מסיבות שאינן דווקא קשורות למצב הנפשי - מהירות פירוק בתרופות בכבד, פינוי כלייתי וכד'. כך שהטיפול של כל אחד משתנה בהתאם לתסמיניו, בהתאם לגנטיקה שלו ובהתאם לתגובה הקלינית. כמו כן יש להזכיר שהטיפול התרופתי הוא רק נדבך אחד, ואין להזניח התערבויות פסיכולוגיות שונות וטיפולים שיקומיים, בהתאם למצב. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה