טיפול בקספיון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/12/2012 | 14:22 | מאת: באבי

השתמשתי בזריקות רספידל דו שבועי עד שהחלה תופעת לווי בבליעה הפסקתי עם רספידל האם כדאי לעבור לקספליון ומה תופעות הלואי

05/12/2012 | 19:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תופעות של קשיי בליעה יכולות להיות תופעות לוואי של הטיפול אך גם יכולות להיות ביטוי של בעיות אחרות שלא קשורות בטיפול (בעיות בגרון, בעיה עצבית אחרת, תסמין חרדתי ועוד). יש לעבור בירור. במידה ואכן מדובר בתופעות לוואי של התרופה יש מספר דרכי פעולה: 1) הוספת תכשיר נגד תופעות לוואי (כגון דקינט או ארטן). 2) שינוי מינון. 3) החלפה לתכשיר אחר. לגבי קספליון - בהחלט ניתן לנסות אולם יש לקחת בחשבון שמדובר בתכשיר שבסה"כ די דומה לריספרדל (מבוסס על מולקולה דומה). ניתן גם לשקול תכשירים אחרים מדור שני. יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה