עבודה כבודק בטחוני לא חמוש! למאובחן בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/11/2012 | 13:19 | מאת: יניב

שבת שלום וסופשבוע נעים דוקטור נכבד! לפני קצת יותר משנתיים אושפזתי בכפייה עקב אירוע פסיכוטי בעל גוון פרנואידי אשר התבטא בהלוצינציות אודיטוריות ומחשבות שווא,האשפוז נמשך כחודש וקצת ,מתוכו 7 ימים במחלקה סגורה והיתר במחלקה פתוחה. לאחר השחרור ,אני נוטל כדור ריספרידקס 1 מ"ג ונמצא ברמיסיה שלימה. אני עובד ומרוויח שכר מינימום מלא! שנה לפני האשפוז,עסקתי באבטחה והייתי מאבטח חמוש ברצוני לחזור לעבוד בשמירה ,אך הפעם ברצוני לעבוד כבודק בטחוני לא חמוש. אני הבנתי שצריך לעבור קורס הכשרה בין 3 ימים ,וזאת בכפוף להנחיות משטרת ישראל. כחלק מדרישות הקורס ,אני נדרש ,בין היתר, להמציא אישור מרופא המשפחה .מטבע הדברים,באישור תופיע האבחנה SCHIZOPHRENIA האם,מנסיונך המקצועי ,ואולי נתקלת במקרים דומים,יאפשרו לי לעבור את ההכשרה ,במיוחד כשמדובר בתפקיד שאינו כרוך בנשיאת נשק? אני פונה אליך,בין היתר ,מכיוון שאני לא הצלחתי למצוא תשובות חד משמעיות,ואין מידע נגיש ברשת בנושא זה. אודה לך מאוד על תשובתך ! יניב

19/11/2012 | 21:04 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בתאוריה לא צריכה להיות בעיה. הרי אסור להפלות אנשים על סמך בעיות רפואיות ו/או נפשיות. לגבי נשיאת נשק או רשיון נהיגה - זה גם לא נשלל אוטומטית, זה תלוי בחוות דעת של הפסיכיאטרים המטפלים לגבי מצבו הספציפי של המטופל. (יחד עם זאת לגבי נשק - נדיר שמתמודד עם סכיזופרניה יקבל אישור). מתמודדים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה יכולים לעבוד בכל עבודה כל עוד הם במצב נפשי מאוזן. יחד עם זאת לפעמים נתקלים בסטיגמות ואפליה במקומות עבודה שונים. במקרים כאלה ניתן להתלונן אצל הגורמים הרלוונטים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה