תשובה אפשרית לנועה על BL1020

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/11/2012 | 09:45 | מאת: מוני

גם אני שמעתי על תרופת הBL שעוזרת לשיפור התיפקוד הקוגניטיבי. פניתי לרופא שלי עם השאלה והוא אמר לי שכל הרופאים שואלים אותה גם הם.זה אומר שגם הרופאים לא מבינים למה היא לא מגיעה לארץ. הוא חושב שיש בעיה של ניגוד אינטרסים מול החברה שמיבאת את הקספליון, שהיא היום התרופה הכי נפוצה למחלה והיבוא של BL יגמור אותם כלכלית אחרי שהם השקיעו מיליונים בפיתוח. הוא אמר לי גם שמשרד הבריאות התחייב לקספליון לכמה שנים קדימה ואפילו לא הסתיים כל הניסוי בתרופה הזו על החולים בארץ. אולי הרופאים צריכים ללחוץ על משרד הבריאות,כי אנחנו החולים מאד חלשים לעשות את זה וגם יש את נושא הבושה.אף חולה לא רוצה לצאת להפגנות בגלוי ולהודות שיש לו סכיזופרניה.

19/11/2012 | 20:51 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש המון "אי דיוקים" בהודעה שלך: 1) כפי שכתבתי כבר מספר פעמים - מדובר בתרופה בשלבים מחקריים בלבד. אף אחד לא "עוצר" אותה, וגם אין יכולת כזאת - הרי אם תרופה מוכיחה את עצמה כיעילה עם פרופיל בטיחות סביר - היא תאושר ע"י ה-FDA ותכנס לשימוש. 2) למה אתה יוצא נגד הקספליון דווקא? יש חברות תרופות רבות בארץ שמשווקות תרופות נוגדות פסיכוזה (בין השאר ינסן, לילי, סאנופי, לונדבק, פייזר, MSD, אסטרה זניקה, ועוד ועוד), למעשה כל החברות הגדולות, כולם השקיעו "מליונים" בפיתוח, וכאמור אף אחד לא עוצר את השני. 3) משרד הבריאות לא "מתחייב" לאף תרופה, הוא מאשר תרופות לאחר שהם מקבלים אישורים בעולם לפי יעילות ובטיחות, עובדה שיש עשרות תרופות נוגדות פסיכוזה מאושרות. 4) ה"קספליון" היא בהחלט לא "התרופה הנפוצה ביותר לסכיזופרניה בארץ" (ראשית, היא יקרה למדי), וזאת למרות שמדובר בתרופה טובה לכל הדעות. 5) אם התרופה החדשה תאושר בעולם ובארץ, ותוכיח את עצמה מבחינה קלינית על מספר רב של מטופלים - הרווח יהיה של כולנו ואף אחד לא "יעצור" את זה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה