מתי תרופת BL2010 אמורה להכנס לארץ

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/11/2012 | 09:23 | מאת: נועה

אני מבינה שכבר החלו לתת אותה לחולי סכיזופרניה בחול(ניו זילנד,אוסטרליה,קנדה ושוויץ) עם הצלחה אדירה. למה זה לא מגיע גם לארץ? מחברה שלי שגרה בניו זילנד ויש לה אח סכיזופרן שנטל קספליון עד היום ועבר ל-BL2010 הבנתי שהוא חזר לתפקד ואפילו התחיל ללמוד ולעבוד במקביל וזה אחרי עשר שנים שישב בבית ובהה בקירות. האם זה יכול להיות? ואם כן,למה זה מתעכב ואף אחד לא עושה כלום? אם קיימת תרופת פלא כזאת למחלה,למה לא ממהרים להביא אותה לפה בכל מחיר? זה יכול לרוקן את בתי החולים ולשמח המון משפחות שסובלות עם חולה לא מתפקד בתוך הבית. תודה על תשובתך.

19/11/2012 | 20:37 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כל כך הרבה התעניינות על תרופה שנמצאת רק בשלב מחקרי (תרופה אחת מני רבים שנחקרים בכל זמן נתון...). התרופה _לא_ ניתנת בשום מקום באופן מסודר _פרט_ למחקרים מבוקרים, כמו כל תרופה שנמצאת בשלבי פיתוח. אין "הצלחה אדירה", אלר רק ממצאים ראשוניים שמעודדים. אחזור על דברים שכתבתי: בשנים האחרונות כל תרופה חדשה מגיעה עם הבשורה של "שיפור תסמינים שליליים וקוגניטיבים", מחקרים "ראשוניים" מראים "שיפורים משמעותיים" - אך בסופו של דבר מתברר שההשפעה היא מינימלית לכל היותר. יש היום כיוונים מחקריים רבים בנושא זה (סביב פעילות של נוירוטרנסמיוטורים שונים כגון גלוטמט, GABA ועוד), יש לא מעט פוטנציאל, אולם כאמור עד כה התוצאות לא מאד משכנעות. בכל אופן התרופה שאתה מדבר עליה היא עדיין בשלב מחקרי ולא ברור אם (או בכלל) תצא לשוק. אם וכשתצא - ויעשו מחקרים נוספים עם כמות גדולה של נבדקים - נהיה חכמים יותר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה