על התרופה החדשה BL1020

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/11/2012 | 20:03 | מאת: מידע חשוב לכל הפורום

ביוליין אר. אקס. מודיעה על פרסום מדעי של ממצאי ניסוי ה - יעילה בשיפור התפקוד הקוגניטיבי BL-1020 שהראו כי EAGLE של חולי סכיזופרניה - מספטמבר 9002 פורסמו עתה בכתב )EAGLE( Phase IIb - תוצאות הניסוי הקליני - Journal of Clinical Psychiatry העת המדעי - מתנהל כעת ותוצאותיו צפויות להתקבל )CLARITY( BL-1020 של Phase III/II - ניסוי – במחצית השנייה של 9002 ת"א: ביול(, חברה ביופרמצבטית לפיתוח תרופות, ,BLRX : ביוליין אר. אקס. )נאסד"ק עבור ,EAGLE הקרוי ,Phase IIb הודיעה היום על פרסום מדעי של ממצאי הניסוי הקליני תרופה חדשנית לטיפול בסכיזופרניה, הניתנת בבליעה. תוצאות הניסוי מראות כי ,BL-1020 התרופה בטוחה לשימוש ויעילה בשיפור תסמיני הסכיזופרניה כמו גם ההפרעות הקוגניטיביות הנלוות למחלה. הממצאים שדווחו לראשונה בספטמבר 9002 פורסמו בגיליון .Journal of Clinical Psychiatry ספטמבר 9009 של כתב העת המדעי "פגיעה קוגניטיבית משמעותית הינה פגיעה נפוצה בקרב חולי סכיזופרניה והיא משפיעה על מרבית החולים, עם זאת התרופות האנטי-פסיכוטיות הקיימות כיום אינן יעילות בטיפול בה. למעשה, שני מחקרים משמעותיים שפורסמו לאחרונה, אחד שנערך על חולים שלקו בהתקף פסיכוטי ראשון, והשני בקרב חולים כרוניים, הראו שתרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור הראשון או השני אינן יעילות בטיפול בפגיעה הקוגניטיבית", הסביר ד"ר ריצ'רד קיף, פרופסור לפסיכיאטריה ומדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה במרכז הרפואי של אוניברסיטת דיוק, בארה"ב ואחד ממחברי הפרסום הנוכחי. "יש חשיבות רבה לטיפול בפגיעה הקוגניטיבית, משום שהיא משפיעה על תעסוקה, תפקוד חברתי וחיים עצמאיים. משום כך, יש צורך ברור בתרופות אנטי-פסיכוטיות חדשות שיהיו יעילות וגם ישפרו את התפקוד הקוגניטיבי. בניסוי הביאה לשיפור משמעותי וברור בתפקוד BL-1020 ,EAGLE הקרוי ,Phase IIb הקליני הקוגניטיבי של חולי סכיזופרניה". שבדק את הבטיחות והיעילות של מינון נמוך ) 00 , EAGLE המאמר מתאר את תוצאות ניסוי בהשוואה לריספרידון, תרופה ,BL-1020 מ"ג ליום(, ומינון גבוה ) 90-00 מ"ג ביום( של BL-- מאושרת לטיפול בסכיזופרניה, ובהשוואה לאינבו )פלסבו(. תוצאות הניסוי מראות ש 1020 טובה באופן משמעותי מפלסבו ובעלת השפעה דומה לריספרידון על חומרת התסמינים הפסיכוטיים של חולי סכיזופרניה. אך חשוב מכך, התוצאות מראות שיפור בהשוואה BL-1020- משמעותי בתפקוד הקוגניטיבי של חולי סכיזופרניה שטופלו ב לריספרידון או לפלסבו. ד"ר כנרת סויצקי, מנכ"ל ביוליין אר. אקס. ציינה, "אנחנו מרוצים שבעי רצון מפרסום תוצאות בכתב עת מדעי מוביל. קרוב ל - 0% מאוכלוסיית העולם סובל מסכיזופרניה, EAGLE - ה הכרוכה לעתים קרובות בפגיעה קוגניטיבית העשויה לפגוע באופן משמעותי לתפקוד היומיומי. תרופות לסכיזופרניה הקיימות כיום אינן מטפלות בפגיעה הקוגניטיבית, בעוד משפרת באופן משמעותי את התפקוד הקוגניטיבי BL-1020- מראה ש EAGLE - שניסוי ה של חולי סכיזופרניה. משום כך, תרופה זו עשויה לשפר את התפקוד ואת היכולת לחיות חיים עצמאיים בקרב חולי סכיזופרניה. כדי להמשיך ולאשש תוצאות אלו, אנו עורכים כעת את לשפר את BL-1020 הבודק בראש ובראשונה את היכולת של CLARITY הניסוי הקליני התפקוד הקוגניטיבי של חולי סכיזופרניה. אנו מצפים לתוצאות הניסוי במחצית השנייה של ."9000 אודות BL-1020 BL-1020 היא תרופה חדשנית לטיפול בסכיזופרניה, הניתנת בבליעה. ניסויים פרה קליניים - וקליניים שנערכו עד כה העידו כי BL-1020 יעילה לטיפול בסימפטומים של סכיזופרניה ובעלת פרופיל בטיחותי טוב. ניסויים אלו הראו כי התרופה חוסמת פעילות האות העצבי דופאמין ומגבירה פעילות של אות עצבי אחר, GABA . תכונות אלו עשויות לתרום ליעילות ובטיחות התרופה. יתר על כן, בניסויים קליניים הראתה BL-1020 השפעה מיטיבה על התפקוד הקוגניטיבי בחולי סכיזופרניה. חולי סכיזופרניה רבים סובלים מירידה משמעותית בתפקוד הקוגניטיבי, והטיפולים הקיימים אינם נותנים מענה לבעיה זו. ביוני 9000 , הודיעה ביוליין אר. אקס. על תחילתו של ניסוי קליני Phase II/III הקרוי CLARITY . ניסוי זה מיועד לקביעת יעילותה ובטיחותה של BL-1020 כתרופה לשיפור התפקוד הקוגניטיבי, וכן את פעילותה האנטי פסיכוטית של התרופה, בקרב 050 חולי - סכיזופרניה, הן לטווח הקצר ) 6 שבועות( והן לטווח הארוך ) 90 שבועות( בהשוואה לריספרידון, הנמנית על התרופות המובילות כיום לטיפול בסכיזופרניה. ניסוי זה מתנהל בכ - 00 אתרים ברומניה ובהודו.

19/11/2012 | 19:51 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. עניתי על שאלה לגבי תרופה זו כבר לפני מספר חודשים, כאן: http://www.doctors.co.il/forum-4040/message-6359#message-6359 בכל אופן אחזור על הדברים: בשנים האחרונות כל תרופה חדשה מגיעה עם הבשורה של "שיפור תסמינים שליליים וקוגניטיבים", מחקרים "ראשוניים" מראים "שיפורים משמעותיים" - אך בסופו של דבר מתברר שההשפעה היא מינימלית לכל היותר. יש היום כיוונים מחקריים רבים בנושא זה (סביב פעילות של נוירוטרנסמיוטורים שונים כגון גלוטמט, GABA ועוד), יש לא מעט פוטנציאל, אולם כאמור עד כה התוצאות לא מאד משכנעות. בכל אופן התרופה שאתה מדבר עליה היא עדיין בשלב מחקרי ולא ברור אם (או בכלל) תצא לשוק. אם וכשתצא - ויעשו מחקרים נוספים עם כמות גדולה של נבדקים - נהיה חכמים יותר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה