שלום ד"ר אהוד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/11/2012 | 13:06 | מאת: אפי

רציתי לשאול אם צורך בלקיחת סדיזין במשך 20 שנה, אחרי פסיכוזה שלאחר לידה, מעיד שלאדם יש סכיזופרניה? כל ניסיון הפסקת טיפול תרופתי, גרם לאי שקט ניכר ולחרדות. בתודה, אפי

16/11/2012 | 18:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - נטילת תכשיר זה או אחר אינו מעיד בהכרח על אבחנה מסויימת, גם עם מדובר בתכשיר נוגד פסיכוזה (גם לאלה יש מספר רב של אינדיקציות, וסכיזופרניה היא רק אחת מהן). האבחנה אם כן נקבעת על סמך התרשמות קלינית לאורך זמן. יש לפנות לפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה