ציפרלקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/11/2012 | 19:44 | מאת: אורית

שלום רב. רציתי לדעת איזו תרופה משפיעה יותר מהר- ציפרלקס או סרוקסט? והאם ציפרלקס נחשבת לתרופה טובה יותר מסרוקסט? בתודה מראש, אורית.

16/11/2012 | 17:49 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כל חברת תרופות תאמר שהתרופה שלה משפיעה מהר יותר וטוב יותר. יחד עם זאת הרב המכריע של המחקרים האובייקטיבים מראים שמרבית התכשירים נוגדי הדכאון יעילים באותה מידה וזמן ההשפעה הוא בסה"כ דומה (2-4 שבועות, ולפעמים צריך עד 10 שבועות). לגבי התרופות שהזכרת לעיל - מדובר בסה"כ בתרופות דומות מאותה הקבוצה (SSRI) וההבדלים הקלינים ביניהם אינם מהותיים. יש קצת הבדלים בפרופיל תופעות הלוואי והאינטרצקיות עם תרופות אחרות. בכל אופן זה מאד אינדיבידואלי ובסופו של דבר מדובר בהתאמה אישית. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה