תגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/11/2012 | 21:40 | מאת: שירה

שלום רב ד"ר ססר. רציתי לדעת: 1.האם מותר ליטול זיפרקסה יחד עם לפונקס? 2.האם מותר ליטול ציפרלקס יחד עם זיפרקסה(בעלון לצרכן של הציפרלקס כתוב שלא מומלץ לקחת תרופה זו עם תרופות נגד סכיזופרניה ונוגדי פסיכוזה)? 3.האם מותר לחולי אפילפסיה לקחת ציפרלקס? תודה על העזרה, שירה.

16/11/2012 | 17:26 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) בעיקרון מותר, אך בד"כ מומלץ לתת תכשיר נוגד פסיכוזה אחד, במיוחד כשמדובר בלפונקס. זאת כי מחקרים ברובם לא מראים יתרון במתן 2 סוגים ויותר של נוגדי פסיכוזה לעומת טיפול בסוג אחד. יחד עם זאת, יש מקרים של עמידות לטיפול שאין ברירה ואז יש לנסות שילובים תרופתיים שונים. 2) מותר. 3) כן. בברכהף ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה