תרופות פסיאטריות וטיפול בהפרעת קשב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/10/2012 | 06:52 | מאת: בר

איך ניתן לטפל בהפרעת קשב וריכוז תוך כדי שימוש באספרידל ואינווגה. אני רוצה להתחיל ללמוד ועדיין שומע קולות. האם מותר להשתמש ברטלין, ריכוזית או יש עוד אפשרויות? תודה.

30/10/2012 | 19:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. סוגיה זו נשאלה כבר מספר פעמים בפורום. ניתן לעשות חיפוש. בכל אופן להלן תמצית התשובה: בעיות ריכוז בסכיזופרניה זה נושא מורכב מאד. לעיתים בעיית הריכוז נובעת מפגיעה קוגניטיבית של המחלה עצמה, לפעמים היא נובעת מתופעות לוואי של תרופות, לפעמים היא נובעת מדכאון לא מאובחן, לפעמים היא נובעת מפסיכוזה, לפעמים היא נובעת ממאניה ולפעמים היא אכן נובעת מהפרעת ריכוז בסיסית, כלומר ADD. זה _מאד_ חשוב לאבחן את הסיבה - מכיוון שלכל גורם יש טיפול שונה (הן תרופתי, הן פסיכולוגי והן שיקומי). טיפול בריטלין ניתן לשקול _רק_ כשמודבר בהפרעת ריכוז בסיסית שאינה קשורה לכל הגורמים האחרים שהאמורים לעיל. גם במקרה זה - יש להיזהר במתן ריטלין - הרי ריטלין מעלה דופמין, מה שיכול לגרום לפסיכוזה (זה למעשה "מבטל" באופן חלקי אצת ההשפעה של הטיפול נוגד הפסיכוזה, שחוסם דופמין). יחד עם זאת, זה לא אחד לאחד, ויש לא מעט מחקרים משראים ששימוש מבוקר בריטלין _כן_ עוזר במקרים של הפרעת קשב בנוסף לסכיזופרניה. אני חייב לומר שבאופן אישי ראיתי הרבה מקרים של החמרות פסיכוטיות תחת טיפול בריטלין אצל סובלים מסכיזופרניה, כך שאני, אישית, נוטה להיות זהיר. בכל אופן יש להתייעץ עם הרופא המפטפל, לעבור אבחון מקיף לסיבת בעיית הריכוז, ורק אז להחליט על אופן טיפול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

31/10/2012 | 23:52 | מאת: אילת

אתה שוקל חלופות טבעיות לריטלין, עדיף שתלך על זום. הרבה יותר אפקטיבי מריכוזית..

מנהל פורום סכיזופרניה