סכיזופרניה טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/10/2012 | 20:25 | מאת: ניסים

קרוב משפחה מוכר כלוקה בסכיזופרניה ומקבל INVEGA אך יש תופעות לוואי הפוגעות בתפקוד עקב טשטוש חושים.האם יש טיפול תרופתי מתקדם יותר שפוגע פחות ביכולת התפקוד היומיומית ומשפר מוטיבציה?מה לגבי טכנולוגיה ניסויית של גרייה מוחית כפי שקראתי על מחקר המתבצע בשלוותה?

30/10/2012 | 18:45 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש תרופות רבות היום לטיפול בסכיזופרניה, רובם יעילות באותה המידה אבל עם פרופילים שונים של תופעות לוואי. אם יש "טשטוש" עם תרופתה מסויימת ניתן לנסות שינוי מינון או החלפה לתרופה אחרת. יש להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל. לגבי גריה מוחית - מדבר בטיפולים שהם יעילים לדכאון, לגבי סכיזופרניה פחות - אמנם יש מספר מחקרים המראים יעילות אולם זה עדיין בשלבים מחקריים. בכל אופן לא מדובר בטיפול שיחליף את נוגדי הפסיכוזה - זה בנוסף. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה