ישמח לתשובה מהירה ביותר!!!!

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/10/2012 | 23:55 | מאת: ויקי

ד"ר אהוד שלום רב! אמא שלי בת 63, לפני שבע שנים אחרי תקופה מאוד ערוכה וקשה שעברנו איתה (הזיות, מחשבות שווא, גדלות, והרבה אלימות בבית) גילינו שיש לה סכיזופרניה פרנואיד! בזמן שעברנו את כל הסיוט הזה הייתי בת 17 והרופאים אמרו לי לאשפז אותה, אבל לאחר הרבה בדיקות שעשיתי הגעתי למסכנה שאני לא יכולה לעשות לה את זה החלטתי לבד לטפל בה בבית, הרבבתי לה כדורים באוכל וכד", ובאמת אחרי תקופה של חצי שנה שהכרחתי אותה בדרכים שונות לקחת את התרופות היא חזרה לעצמה לגמרי! היא חזרה להיות יותר "נורמלית" מאי פעם! כמובן עוד תקופה של שנה בארך עקבתי אחריה שהיא אכן לוקחת תרופות ומבינה שהיא חייבת לשתות אותם.. אחרי זה הכל היה מובן מאליו מדי פעם רק שאלתי אותה אם היא שותה תרופות היא אמרה שכן בטח! לפני בארך 6 חודשים גם האחות הכי קטנה שלנו התחתנה ואמא שלי עברה לגור לבד.. הכל היה בסדר גמור כמעט כל יום אנחנו באות אליה לבקר היא אפילו עובדת שלא הייתה עובדת ליפני. אבל ליפני כשבוע התחלתי לשים לב לשינויים בהתנהגות שלה, מצב רוח וכד. ומהר מאוד נאלצתי להבין שהמצב חזר להיות דומה למה שהיה! בדקתי בקופת חולים ומסתבר שהיא לא קונה תרופות כבר למעלה משנה, אומנם המצב רק עכשיו חזר להיות נירא לעין, ישר הלכתי קניתי תרופות שהיא שותה RESPOND 2 וכמו בעבר חזרתי להחריח אותה לחזור לשתות אותם! השאלה שלי זה תוך כמה זמן הכדור יתחיל להשפיע אחרי תקופה כזאת ערוכה שהיא לא שותה אותם? כמה בכלל התופעות לוואי של הכדור? האם זה כדור טוב? האם יש משהו מומלץ יותר ממנו? ואיך אפשר להקל אל אמי, היא מאוד סובלת שוב עם המחשבות האלה, היא כמעט ולא ישנה, לא אוכלת, רק בוכה כל היום, ולא נרגעת לרגע עם ההזיות הקשות שיש לה? האם יש משהו חוץ מהכדורים שאני יכולה לעשות שלא יהיה לה כזה קשה? או האם יש כדור שהוא יותר מומלץ במקרים כאלה? ישמח לתשובה בהקדם האפשרי

30/10/2012 | 18:35 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) מומלץ להביא את אמך לבדיקה (או לארגן ביקור בית). רק לאחר אבחון של איש מקצוע ניתן להחליט איזה טיפול מתאים. 2) ריספונד (בשם אחר ריספרדל) זה כדור נוגד פסיכוזה מדור שני. הוא כדור יעיל כנגד פסיכוזה - אולם כאמור רק לאחר בדיקת רופא ניתן להחליט באם היא אכן סובלת מפסיכוזה, ואם כן, איזו תרופה תתאים לה, ובאיזה מינון (ובהחלט יכול להיות שריספונד זו בחירה טובה). 3) באם אמך אינה מתפקדת - בוכה כל היום, לא אוכלת ולא ישנה - יש לשקול טיפול במסגרת אשפוזית עך מנת למנוע התדרדרות נוספת. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה