ד"ר אהוד ססר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/10/2012 | 16:53 | מאת: מירי

שלום ד"ר, לאחרונה קרוב משפחה שלי אובחן בסכיזופרניה בשילוב OCD מאוד רציני שהלך והתפתח בשנה האחרונה (הוא נמצא כבר כ10 שנים בהתדרדרות עד כדי ניתוק מהסביבה ,חי בבית הוריו בגיל 40 סובל מחשבות שווא , מדבר עם עצמו ,סובל מOCD קשה ער בלילות ולא מתפקד בימים נמצא שעות במקלחת בשות הלילה ועוד..) קראתי כאן על כך שחולי סכיזו' חווים התקפים ותהיתי על אילו התקפים מדובר מעבר לכך חשוב לי לציין שהוא אינו מטופל, מסרב לקבל טיפול תרופתי וליווי בכלל וכאמור מצבו מחמיר מרגע לרגע. האם המצב מהווה סיכון עבור עצמו או עבור הסובבים אותו כל עוד הוא אינו מטופל ?? כיום המשפחה עצמה מלווה ע"י צוות טיפולי במטרה להצליח להביאו לטיפול בהמשך. תודה רבה

30/10/2012 | 18:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. אני לא יודע אם הוא כעת מסוכן לעצמו או אחרים, בכל אופן לפי המידע שאתה מביא אין עדות למסוכנות (דיבור עם עצמו ומקלחות ממושכות זה לא מסוכנות, אפילו שזה פוגע בתפקוד היום יומי). יש לנסות לשכנעו להגיע למעקב. ניתן להיעזר בפסיכיאטר בביקור בית או גורם טיפולי אחר (עובד/ת סוציאלי/ת, רופא משפחה ועוד). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה