שלום. זקוקה לתמיכה וידע..

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/10/2012 | 19:44 | מאת: אנה

אח שלי מאובחן כסובל מסכיזופרניה פרנואידית. התחיל לקחת פרפנאן 4 מ"ג פעמיים ביום. הוא אומר שזה עושה לו כאבי ראש ומקפיץ אותו משינה. אין ספק שלפני נטילת התרופה אי אפשר היה לדבר איתו. עכשיו קל יותר אבל עדיין הוא נראה מאוד כבד, מנומנם. האם התרופה יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך? הוא נוטל את התרופה רק מאתמול. מתי עלינו לגשת איתו שוב לביקורת? האם נטילת התקופה תחזיר לנו אותו? נוכל לדבר איתו? זה יעביר לו לגמרי את ההזיות והמחשבות שווא?

30/10/2012 | 18:25 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) תופעות הלוואי של כבדות ועייפות הן הפיכות. כמו כן זה בד"כ משתפר עם הזמן. במידה ולא - ניתן להחליף לתרופות אחרות שפחות מעייפות. לגבי "נזק בלתי הפיך" - יש תופעה נדירה של הפרעת תנועה ששמה "טרדיב דיסקיניזיה" (תנועות בלתי רצוניות בד"כ של הפנים) שיכולה לקרות לאחר שימוש ממושך בתרופות מדור ראשון. בכל מקרה זה לא נפוץ ובבודאי שלא עם מינון נמוך כמו שאתה מתאר. 2) מתי לגשת לביקורת? אם אתם מרגישים החמרה במצב - ניתן להקדים תור. אם לא - מתי שקבעו לכם. 3) האם נטילת התרופתה "תחזיר אותו"? אז ראשית - הוא לא הלך לשום מקום שצריך "להחזיר" אותו משם. הוא מתמודד עם תסמינים נפשיים לא פשוטים, אבל הוא עדייו פה, והוא עדיין אותו אדם. אם אתה מתכוון להאם מצבו יחזור למה שהיה לפני פריצת המחלה - בד"כ כשלוקחים טיפול יש שיפור ניכר אולם נשארת פגיעה תפקודית מסויימת. יחד עם זאת זאת הכללה - ולעיתים יש חזרה למצב כמעט זהה מזה שלפני המחלה. הזמן יגיד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה