נראה לי שיש לי סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/10/2012 | 23:36 | מאת: קרין

מגיל 16 החלו אצלי התקפי חדרה מאז כבר 6 שנים אהי נוטלת סימבלטה הסימבלטה אכן שיפרה רת המצב וחזרתי לתפקוד..בגיל 21 ניסיתי לרדת מהכדורים התחלתי גמילה ואז החלו לי שוב התופעוצ של החרדה אז אחרי חודש התחלתי ציפרלקס ניסתי לחודדשיים אך חא שום תועלת אז חזרתי לסימבלטה סימבלטה 60 לא עזר כמו פעם אז הוגדל לי המינון ל90 מג מאז אני כבר חצי שנה עם הכדורים 90 מג אבל גם לפני זה החלה לי תופעה משונה שלא נשמעת גמו הפרעת חרדה אלא פתאום תחושת ניתוק מהמציאות כאילו אני לא במציאות ותחושת שיגעון נוראית שמשפיעה עליי אני ממש מרגישה שאני עומדת להשתגע גם יש לי חלומות מוזרעם ..פגשתי מישהו בעבודה ומאז וחלמתי עליו חלום אינטימי ומאז אני מרגישה שהמחשבות משתלטות עליי אני חשה אובססיה נןראית אליו ויש לו חברה.. כמובן זו לא פעם הראשונה שאני מפתחת אובססיה לאנשים אבל המצב השתנה אף פעם לא הרגשתי שזה משתלט עליי כמו עכשיו זה פשוט נוראי אני כל כך מפחדת אני מרגישה שאני משתגעת...

23/10/2012 | 21:24 | מאת: רעות

קרין. אין מצב ב-ע-ו-ל-ם שיש לך סכיזופרניה. הירגעי! מדוע??? כי חולי סכזופרניה לא חושבים שהם חולים.לא חושבים שהם אומרים דברים מוזרים.לא חוששים או מפחדים משיגעון ולא מתבטאים בצורה כל כך ברורה כפי שאת התבטאת. את פשוט בהתקף חרדה ופאניקה. גשי לרופא שיאזן אותך והחלמה מהירה ):

30/10/2012 | 18:15 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני מצטרף לדברי רעות. אני חוזר על מה שכתבתי מספר פעמים גם בעמוד הנוכחי - כמעט תמיד מי ששואל "האם יש לי סכיזופרניה" אינו סובל מכך - אלא בד"כ מהפרעות חרדה שונות. פרט לכך את לא מתארת תסמינים של סכיזופנריה, אלא מחשבות טורדניות וחרדתיות. בכל אופן - את יכולה לפנות לפסיכיאטר לצורך בדיקה מעמיקה ואבחון בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה