מחשבות מוזרות ובלתי מוסברות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/10/2012 | 17:39 | מאת: עומר

שלום,אני בן 16 וחצי ולאחרונה(בחודש וחצי האחרון) אני נתקל במחשבות מוזרות ולא צפויות שבאות והם לא תמיד חולפות.למשל בלילה כשאני מנסה לישון,אני חושב על תפקוד העיניים ואני מתחיל להיות מודע לאיך האישונים שלי זזות כשאני עוצם את העיניים וזה במיוחד מפריע לי לישון.ואני חושב עוד תפקודים בגוף.עוד דוגמא,אני כל הזמן חושב ואני לא מאמין בזה שחושקים בי או שאחרים חושבים שאני חושק בהם.זה לא נכון ואני לא מצליח להוציא את זה מהראש שלי וזה מכניס אותי לדיכאון המחשבות האלה.המחשבות האלה גורמות לחרדה רבה ,ללחץ ולעצבנות מכיוון שאני לא מבין מאיפה זה בא לי פתאום.איך אני נפטר מהם?יש לי סכיזופרניה?

30/10/2012 | 18:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכבר כתבתי רבות בפורום - כמעט תמיד מי ששואל "האם יש לי סכיזופרניה" אינו סובל מכך - אלא בד"כ מהפרעות חרדה שונות. פרט לכך אתה לא מתאר תסמינים כלשהם של סכיזופנריה, אלא מחשבות טורדניות וחרדתיות. בכל אופן - אתה יכול לפנות לפסיכיאטר לצורך בדיקה מעמיקה ואבחון בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה