סכיזופרניה וסוליאן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/09/2012 | 20:46 | מאת: רועי

בעקבות שימוש בסמים סבלתי מהתקף פסיכוטי וכיום אני מטופל בסוליאן 400 מ"ג. במשך תקופה הפסקתי לקחת את הכדורים וסבלתי מהתקף נוסף והיום אני נוטל את הכדורים כבר שנה. שאלתי היא האם אצטרך לקחת את הכדורים לנצח או שיום אחד אוכל להפסיק ליטול את הכדורים?

14/10/2012 | 16:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מובן שאי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - הקשר בין הפרעות נפשיות לסמים הוא מורכב. לעיתים שימוש בסמים מוביל להתקפים פסיכוטים חד פעמיים שאינם מעידים על הפרעה נפשית כגון סכיזופרניה. אולם יש מקרים רבים שהשימוש בסמים היה למעשה "טריגר" להתפרצות מחלת נפש שהיתה "רדומה" (ושאולי היתה מתפרצת בהמשך ואולי לא). זה גם תלוי באיזה סמים מדובר. יש סמים שגורמים למצבים פסיכוןטים יותצר מאחרים (כגון קוקאין, ממריצים, אלכוהול). שורה תחתונה - יש להישאר במעקב לאורף זמן לצורך גיבוש אבחנה וטיפול בהתאם. באופן כללי אם היו מספר התקפים פסיכוטים - יש הגיון בטיפול תרופתי ממושך יותר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה