מקרה הזוי לגמרי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/09/2012 | 17:20 | מאת: רויטל

ד"ר ססר שלום רב, אני חייתי עם סכיזופרן 5 שנים במסגרת נישואין, אדם שמאובחן כחולה בערך 17 שנה הנישואין לא היו קלים בכלל הייתה ניכרת אי יציבות ברמת שיחה וברמת מעשה בעלי לשעבר נוטל זיפרקסיה, דפלפט, ובעברו נטל סרקוואל,פרפנן וגירסאות דומות של קפסולות מסוג אלו אני מצאתי לנכון לפרק את מסגרת הנישואין שלימים הפכו להיות מורכבים הן ברמה הפיזית והנפשית,אך משהו תמוה קורה ואין לי יכולת להבין זאת אשמח לעזרתך בעלי לשעבר אדם שעובד בעבודה מסודרת לצורך העניין במכבי אש ובעבודה נוספת כנהג בחברת הסעות שאלתי אליך היא כיצד יכול להיות שאדם מאובחן כחולה כ"כ הרבה זמן שעבר אין ספור כדורים במינונים מקסימליים מסוגל לעבוד בעבודות מסוג אלו בעוד שאנשים בריאים ונורמטביים מתקשים לעמוד במעמסה מסוג זו ? בברכה, רויטל

03/10/2012 | 18:00 | מאת: סכיזופרניה זה רק התווית..אין קשר

03/10/2012 | 18:01 | מאת: avil11

07/10/2012 | 11:01 | מאת: דני

שלום לך וחג שמח! אומר ראשית שאינני רופא כלל וכלל. קראתי את אשר כתבת ואני יכול להגיד לך שמצב כזה אפשרי,שכן המחלה מאופיינת בתקופות של רמיסיות ("הרדמה" של המחלה) כך שבאותן תקופות הבן אדם יכול לתפקד כמו אדם "נורמלי" ,וזאת בתנאי,שהתופעות הפסיכוטיות ,טרם הרמיסיה,לא פגעו בתפקוד הקוגניטיבי וביכולות האינטלקטואליות של אותו אדם. אני מציע לך לקרוא למשל את ההודעה שפרסמתי כאן בנושא "מחיקת אבחנה שניתנה עקב הצגה" .בניגוד למקרה של בעלך לשעבר,אני מעולם לא חוויתי תסמינים פסיכוטיים כלשהם (לא מחשבות שווא,לא קולות,לא תופעות הבפרניות או קטטוניות ואפילו לא סימנים שליליים כמו חוסר מוטיבציה או אפקט שטוח,שיכולים להעיד גם על דיכאון ולאו דווקא על סכיזופרניה).אני פשוט עשיתי "הצגה" משיקולים ריאליים .אני פשוט לא יכול לפרט מדוע עשיתי זאת. אך כחלק מה "הכנות" להצגה ,יצא לי ללמוד הרבה על תופעות סכיזופרניות וגם על או סי די ולמדתי הרבה עליהם ,אמנם לא ברמה שרופא פסיכיאטר מבין אלא ברמה שתאפשר לי "לעבוד על המערכת". יצא לי להבין שלא משנה מה רשום בנייר האבחנה אלא מהי רמת התפקוד של האדם (חברתי,תעסוקתי,אישי וכיו"ב).מקווה שהצלחתי לשפוך טיפה אור על הנושא אותו הצגת.

14/10/2012 | 16:35 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. רב המתמודדים עם סכיזופנריה הם אנשים עובדים שתורמים לחברה. אם מקיפידים על טיפול ומעקב אפשר במקרים רבים לנהל חיים נורמטיביים. זו אכן סטיגמה לומר שאנשים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה לא יכולים לתפקד או לתרום. זה נכון שיש מקרים קשים - אך אלה לא מעידים על הכלל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה