תופעות משונות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/09/2012 | 17:31 | מאת: Ea

קראתי שסכיזופרניה לפעמים יכולה גם לגלות תסמיני דיכאון. אמא שלי חולה ושומעת קולות, חיה בפחד מתמיד והיא החלה לפני מספר ימים טיפול בפרפנאן. העניין הוא שגם אין לה תיאבון והיא בקושי ישנה. לפני כמה ימים היו אפילו כמה פעמים שבהם, למשך כמה דקות היא לא הייתה מצליחה לפקוח את העיניים (הן נעשו אדומות ולחות - יכול ליות שזה תסמין נוסף למשהו אחר?). האם פרפנאן מכסה גם את העניין של הדיכאון? האם עליי לבקש טיפול נוסף? באם מדובר בכלל בדיכאון..? אשמח אם תענו בהקדם... תודה :)

04/10/2012 | 22:17 | מאת: נתן

פרפנאן ניתן בדרך כלל להרגעה. בעבר שימש כתרופה אנטיפסיכוטית לחולי סכיזופרניה. באשר לדיכאון, אי אפשר לאבחן בלי לראות את החולה ובטח לא באינטרנט.

14/10/2012 | 16:21 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - פרפנאן הוא כדור נוגד פסיכוזה. אם יש דכאון נלווה יש לעיתים צורף בהוספת תכשיר נוגד דכאון - אך זה לא אוטומטי וזה תלוי במצב ובהיסטוריה. למשך אם יש רקע של מצבים מאניים בעבר - זה לא מומלץ. לגבי התופעה עם העיניים - יש לבדוק זאת. פרפנאן לא עושה בעקרון עיניים אדומות. שורה תחתונה - יש לפנות לרופא המטפל לצורך אבחון מצבה (באם מדובר בדכאון או לא), בדיקת עיניים, וטיפול בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה