אחי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/09/2012 | 17:49 | מאת: עדי

ד"ר שלום, אחי בן ה-27 שאובחן כסכיזופרן וטופל בשנה האחרונה בזריקת קספליון, הפסיק לקחת את הזריקה. רציתי לדעת האם ידוע לך על אנשים שאובחנו כסכיזופרנים והצליחו להתמודד בעזרת טיפולים אחרים מלבד תרופות פסיכיאטריות? אם כן מהם הטיפולים? האם בעצם הפסקת הטיפול יש סכנה בריאותית - גופנית או נפשית עבורו? תודה, עדי

20/09/2012 | 18:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ברוב המקרים הפסקת טיפול תרופתי אצל מתמודדים עם סכיזופרניה מובילה להחמרה במצב ולהתקפים פסיכוטים חוזרים. זה לא בהכרח מיידי, לפעמים זה לוקח חודשים או אפילו שנים. נדיר שניתן להפסיק טיפול לחלוטין. אין (היום) תחליף לטיפול התרופתי בסכיזופרניה שניתן לומר שיעיל באותה המידה. יש טיפולים נוספים _במקביל_ לטיפול התרופתי כולל מגוון שלם של התערבויות פסיכולוגיות (כגון טיפולים קוגניטיבים, משפחתיים, תמיכתיים, דינאמים ועוד) והתערבויות שיקומיות מגוונות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה