התקף אלים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/08/2012 | 23:31 | מאת: שימי

שלום, ידיד שלי חווה התקף פסיכוטי לפני 7 שנים בזמן שלקח חשיש. הוא לקח תרופות רק במשך חודשיים אחרי האשפוז. הוא אומר שהחברה שלו נפרדה ממנואחרי שסיפר לה, כי היא מפחדת מהתקף חוזר. יש לה סרט בראש שהוא יחטוף התקף באופן פתאומי כשהיא לא נמצאת ואז היא תגלה שהוא פגע במשפחה שלה או במשהוא קרוב לה.היא אומרת שהיא לא מאמינה שזה יקרה אבל היא לא יכולה להתנתק מהמחשבה הזאת. יש מקרים כאלו, שאנשים שהם לגמרי עדינים ואוהבים פגעו במשהוא בגלל התקף פתאומי? תודה

03/09/2012 | 11:39 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אבחנה נפשית זו או אחרת אינה הופכת אדם עדין באופן אוטומטי לאלים. בכלל - רוב המתמודדים עם מצבים פסיכוטים אינם אלימים כלפי אחרים, ושוב, זו סטיגמה רווחת ולא מדוייקת בעליל. רוב האנשים האלימים אינם פסיכוטים כלל ועיקר. ולגופו של עניין - אם מדובר בהתקף פסיכוטי יחיד לפני 7 שנים שהיה בעקבות שימוש בסמים ומאז ללא טיפול תרופתי - הסבירות שיהיה פתאום התקף פסיכוטי נוסף (ללא שימוש בסמים) הוא קטן לכל הדעות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה