לפני שנה היה לי התקף פסיכוטי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/08/2012 | 20:44 | מאת: איתן

ההתקף נמשך כשלושה חודשים ברוטו,כלומר,החל מהסימן הקל הראשוני ביותר ועד לחזרה מוחלטת לחיים נורמטיבים. מאז ועד היום אני מטופל בקספליון בזריקה חודשית. אני תלמיד לתואר שני ובמקביל עובד במשרה מלאה. אני חש מצוין,חזק,בריא ומרוכז (פרט לרמות מטורפות של פרולקטין,אך ללא תופעות לוואי מורגשות). הרופא רומז לי שהגיע הזמן להפסיק את הטיפול. אני קראתי דעות מומחים בפורומים שונים באינטרנט ורואה שההמלצה היא לפחות שנתיים של טיפול,כדי למנוע התקף נוסף. אני כרגע בשיא חיי,פעיל ,לומד ועובד וממש לא רוצה לסכן את ההשגים. מה דעתך דוקטור,האם שנה אחת של טיפול מספיקה? האם זה בטוח לרדת מהטיפול דווקא בתקופה כל כך צפופה ופעילה? מהו משך הזמן האופטימלי לטיפול בקספליון לאחר התקף בודד כשהאבחנה של סכיזופרניה היתה מראש תחת סימן שאלה.

09/08/2012 | 13:44 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכתבתי רבות בפורום - לא ניתן לאבחן אדם ספציפי דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - להתקף פסיכוטי יכולים להיות גורמים שונים, לאו דווקא סכיזופרניה - כגון סמים, הפרעה דוקוטבית, דכאון, הפרעות אישיות מסוימות, בעיות גופניות שונות, גורמי דחק ועוד. ההחלטה על משך הטיפול תלויה באבחנה, בחומרתה וברושם הקליני. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה