סכיזופרניה קלה - יש כזה דבר?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/07/2012 | 21:01 | מאת: שואל

שלום, אשתי(בת 33) עברה מספר התקפים , כאשר הראשון כלל מחשבות שווא והזיות ראיה. כל ההתקפים הבאים שהיו לה, כללו רק מחשבות שווא ללא הזיות, והיו קלים במידה ניכרת מאוד לעומת ההתקף הראשון. התגובה שלה לזייפרקסה מעולה ,ואחרי שבוע של שימוש, ההתקף נעלם כלעומת שבא, ללא סימנים... מה שמדהים הוא שהיא חוזרת בכל פעם לתפקוד מלא לחלוטין ללא תופעות לוואי. רציתי לשאול - האם זוהי סכיזופרניה? חשבתי שמי שחולה במחלה זו מצבו לא משתפר בכזאת מהירות ויעילות. בכל אופן, עקב תופעות הלוואי של הזייפרקסה , היא לא לוקחת את התרופה במשך כל השנים , אלא רק לאחר שמתחילים סימנים ראשונים של התקף. זה מוכח כעובד, ואין צורך במקרה שלה להסתמם מהתרופה ולסבול מסכנות שונות כגון סכרת או השמנה/בעיות כלי דם. בברכה, שואל.

09/08/2012 | 11:49 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט, ובוודאי לא דרך דיווח של גורם שלישי. באופן כללי ניתן לומר שלסכיזופרניה, כמו לרוב התסמונות בעולם, יש דרגות חומרה שונות. אמנם לרבים מהסובלים מסכיזופרניה יש פגיעה תפקודית מסויימת שנמשכת גם בין ההתקפים- אולם גם יש לא מעט שחוזרים לתפקוד מלא בין ההתקפים. זה מאד אינדיוידואלי. כמו כן יש לציין שיש הרבה גורמים להתקפים פסיכוטים וסכיזופרניה היא רק אחת מהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

01/09/2012 | 08:15 | מאת: ענת

מה בדיוק המשמעות?

מנהל פורום סכיזופרניה