שאלה בנושא סכיזופרניה- בבקשה תעזרו לי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/07/2012 | 11:18 | מאת: יעל

שלום.אני זקוקה לעזרתכם. המקרה הוא כזה: אדם ששומע בתוכו הרבה קולות ולא יודע למי להקשיב, מנסה להבין באופן אובססיבי מי הוא הוא עצמו ולא יכול להכיל את הצדדים השונים שבו [כי יש בו יצר טוב/ יצר רע/ בטלנות/ טפשות וכו'], וגם רואה את הפיצול הזה באדם אחר, שהוא גם למדן חכם/ מכה את אשתו/ גונב בשוק, ולא מבין איך זה יכול להתקיים באותה ישות. בקיצור- הוא מפצל את עצמו וגם משליך זאת על אדם אחר. הוא בנסיגה חברתית, לא יכול לעסוק בכלום כי המחשבה על מי הוא טורדת אותו, וכן יש לו חזיונות שהוא צריך להציל מישהו. והוא מעיד שנשמתו עשויה מהמון יחידות שונות. שאלתי היא האם- יש מצב שזו סכיזופרניה? אשמח מאוד לתגובותיכם השונות.

08/07/2012 | 20:07 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי מה שאת מתארת יכול להתאים למספר מצבים כגון הפרעת חרדה, הפרעה אובססיבית (טורדנית), מצב דיסוציאטיבי, מצב פסיכוטי ועוד. מצד שני - יכול להיות שלא מדובר בהפרעה כלשהי אלא רק בחשיבה יצירתית / פילוסופית. שורה תחתונה - אם יש רצון לבדוק את הנושא לעומק - יש לפנות לבדיקה אצל פסיכיאטר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה