בהכרח סכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/06/2012 | 21:29 | מאת: בעל מודאג

שלום לד"ר היקר, רציתי לשאול האם העובדה שלאשתי היו כמה התקפים פסיכוטיים (4 בחמש שנים האחרונות), כאשר כל אחד מהם היה קל ממשנהו (ככל שעברו השנים ההתקפים נהיו קלים יותר בעוצמתם ובתסמינים שלהם) אומרת בהכרח שהיא חולת סכיזופרניה? רציתי לציין שהתיפקוד שלה בין כל התקף להתקף (היא לא לוקחת תרופות מניעה בין ההתקפים - אלא רק כשהם קורים) , הוא מצויין וללא התדרדות כלשהיא, מקטינה את הסיכוי שאמנם זוהי סכיזופרניה? ידוע לנו שיש לה מחסור גנטי בויטמין B12 ובברזל, שכשלעצמם עלולים לגרום להתקפים. ההתקף הראשון קרה בגיל 29, ואין היסטוריה של מחלות נפש במשפחתה כלל. מעולם לא נזקקה לאישפוז , אלא רק לתרופות (מינון נמוך ומנוחה). היו לה בעיקר תסמינים חיוביים של המחלה והסוג של המחשבות שהיו לה היו מחשבות פרנואידיות. הגיבה מצויין ובמהירות לתרופות שניתנו לה (בעיקר זייפרקסה) מהי האבחנה המבדלת שיכולה להיות במקרה כזה? תודה,

29/06/2012 | 15:57 | מאת: כינרת

האם היו לה מצבי דחק או גורמי לחץ שבעקבותם היא קיבלה התקפים פסיכוטים?

30/06/2012 | 23:46 | מאת: בעל מודאג

כן - הפסיכוזה הראשונה קרתה בעקבות לחץ גדול בעבודתה...

29/06/2012 | 17:26 | מאת: ירון

מדוע היא נמנעת מתרופה במינון נמוך באופן קבוע. סביר להניח שהיא היתה חוסכת את ההתקפים המרובים. ארבעה התקפים זה המון לדעתי. חבל. לגבי הסכיזופרניה, מה זה מזנה ההגדרה. היא סובלת מפסיכוזה בכל מקרה. ממליץ בחום להיות באופן קבוע על מינון נמוך. ממליץ גם על אביליפיי. תרופה חדשה וטובה. בהצלחה.

04/07/2012 | 12:38 | מאת: רונית

בסכיזופרניה יש ,בסך הכל,במשך כל החיים ,בערך 6 עד 8 התקפים וגם אותם אפשר למנוע או לפחות להחליש בעזרת תרופה פשוטה וזמינה. כל התקף כזה הוא נזק למוח,עוגמת נפש,סבל לאדם ולסביבתו, לא חבל?

08/07/2012 | 14:16 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שנכתב כאן רבות, אין אפשרות לאבחן אדם זה או אחר דרך פורום אינטרנט. באופן כללי האבחנה המבדלת של התקפים פסיכוטים היא רחבה ועל כן יש לעבור בירור מקיף. אציין רק בקצרה שפסיכוזה יכולה להיות תוצאה של שימוש בסמים, מחלות גופניות שונות, ביטוי של הפרעות אישיות מסויימות, ביטוי של הפרעה אפקטיבית (כגון דכאון או מאניה), וכן, גם סכיזופרניה. העובדה שרמת התפקוד היא גבוהה בין ההתפקים מעידה אמנם על פרוגנוזה טובה יותר, אולם היא לא שוללת אף אחד מהאבחנות האמורות לעיל. לגבי מה שאחרים כתבו כאן - אכן 4 התקפים תוך 5 שנים זה לא מעט. לפיכך החשיבות של בירור מקיף ומתן טיפול בהתאם (כולל טיפול מונע במידת הצורך) היא מכרעת. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה