חסרת אונים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/06/2012 | 15:06 | מאת: שיר שם בדוי

בגיל 16 אובחנתי כסובלת מהפרעת חרדה ודיכאון מאז טופלתי בכדורים בסימבלתה והמצב השתפר המון. היום אני בת 22 ולפני כחצי שנה הורדתי את הכדורים בהדרגה ואז כל התסמינים של החרדה חזרו כעבור חודש התחלתי בנטילת ציפרלקס 10 מג על מנת להחזיר אותי למצב שהיה. אך המצב לא השתפר אז הוחלף לסימבלתה 60 מג בחזרה וקלונקס. אני כבר חודשיים על סימבלתה ללא שום שינוי ורק החמרה במצבי. אני חשה ניתוק מוחלט מהמציאות כאילו יש חומה ביני לבין משפחתי. אני לחוצה תמידית כבר חצי שנה מאז מהמאורע אין לי כוח בגוף וגם בנפש הניתוק הזה מפריע לי ומרגישה שעוד שניה אני לא במציאות והולכת לחטוף התקף פסיכוטי . זה לאא עובר ואני פוחדת אני מרגישה כלואה בתוך הגוף וכאילו אני בעולם אחר מה אפשר לעשות ואני מבקשת ממי שחווה התקף פסיכוטי שיגיד לי מה מרגישים במצב הזה והאם זה לנצח?

15/06/2012 | 19:49 | מאת: ירון

שלום לך ראשית את נשמעת יותר בחרדה מאשר בהתקף פסיכוטי. מניסיון אישי את לא סובלת מפסיכוזה. כך זה נראה. למרות שרק בדיקה תאמת זאת. הבעיה שלך ששיחקת בתרופות. שימרי על קשר עם המטפל שלך עד שיתייצב מצבך מחדש. אל דאגה את לא נשמעת פסיכוטית מניסיון. בהצלחה.

17/06/2012 | 14:28 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן דרך פורום אינטרנט. באופן כללי, מה שאת מתארת לא נשמע כמו פסיכוזה אלא כתסמינים חרדתיים. מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל לצורף בירור ולנסות להתאים טיפול תרופתי. כמו כן מומלץ להיעזר בטיפול פסיכולוגי. באופן כללי, רוב האנשים ששואלים "האם יש לי סכיזופרניה" או "האם אני פסיכוטי" בסופו של דבר לא סובלים מסכיזופרניה אלא (בין השאר) מהפרעות חרדה שונות או הפרעות אישיות, וזאת מפני שבמצבים פסיכוטים יש בד"כ פגיעה בבחן המציאות והתובנה למחלה, לפחות בשלבים הראשונים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

17/06/2012 | 23:17 | מאת: המשך

אני מרגישה שאני עוד שניה לא במציאות שהמציאות משתנה לי לנגד עיניי שאני מאבדת שליטה על החיים וחייה בניתוק גאילו יש חומה ביני לסין האנשים שעימי מרגישה שאני עוד שניה רואה הזיות קיצר לא טוב בכלל אני מטופלת בכדורים נוגדי דיכאון אבל זה לא עוזר אני לא חושבת שהבעיה שלי היא הפרעת חרדה אלא מעבר לזה מרגישה אבודה בתחום של המציאות

מנהל פורום סכיזופרניה