סאפריס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/05/2012 | 16:51 | מאת: יונתן

לאחרונה נרשמה הסאפריס לטיפול, 10 מ"ג פעמיים בערב בהפרש של 4 שעות כל אחת. ברגע שאני לוקח אותה היא מאוד מרדימה אותי עד כדי כך שאני מתקשה לקום אחרי 4 שעות כדי לקחת את הכדור השני. מה תוכל לספר על התרופה כדי להקל עליי?

03/06/2012 | 12:44 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ספריס (saphris) או בשמה הגנרי אסנפין (asenapine) היא תרופה נוגדת פסיכוזה מדור שני. היא נמצאת בשימוש בארצות הברית משנת 2009. אצלנו היא הגיעה לפני כחצי שינה, ניתן לקבלה באופן פרטי או דרך משרד הביטחון, עדיין לא ניתן לקבלה בהנחה דרך בקופות, אבל ככל הנראה זה ישתנה בעתיד הקרוב. לגבי היעילות - בארץ כאמור עוד אין לנו נסיון רב עם התרופה (וגם בעולם הנסיון הוא בסה"כ מועט). על פי הפרסומים מדובר בתרופה יעילה יותר מפלצבו (תרופת אינבו או דמה) ויעילה באותה מידה בהשוואה לתרופות אחרות מדור שני כגון ריספרדל. מבחינת תופעות לוואי - בד"כ לא גורמת לעליה מהותית במשקל או תופעות קרדיו-וסקולריות (לבביות). פרופיל תופעות הלוואי יכול לכלול תופעות כגון אי שקט, נימול, ישנוניות, עליה בפרולקטין (שיכול לגרום לתופעות לוואי מיניות והפרעות במחזור), הפרעות בתפקודי כבד ועוד. היא לא מומלצת לאנשים עם מחלות כבד, ילדים מתחת גיל 18 או חולים עם שטיון. מבוגרים מעל גיל 65. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה