סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/05/2012 | 01:05 | מאת: רותי

שלום, החבר שלי סיפר לי שלפני 6 שנים קיבל התקף פסיכוטי פרנואידי חריף, אחרי שלקח חשיש. הוא היה סגור במשך חודשיים במחלקה סגורה. אח"כ הפסיק לקחת תרופות, ולא לקח תרופות מאז. לא היה לו התקפים חוזרים, והוא לא נגע מאז בסמים. בינתיים סיים תואר שני ומנהל חיים רגילים.אולי חשוב גם ציין ששבועיים לפני החשיש הוא לקח מריחואנה והיה במעין "היי" (כוחות אל טבעיים וכו'..) ורק באותו ערב שלקח חשיש חטף את ההתקף הפרנואידי. האם יש סיכוי גבוה להתקף חוזר? האם התקף חוזר יכול להגיע בפתאומיות? האם אני מסכנת את המשפחה שלי אותי כשאני משאירה אותו בחיי? תודה.

21/05/2012 | 21:52 | מאת: adi

תראי, כתבת שהוא לקח חד פעמי סמים. הוא הפסיק. בעקבות זה לא באו לו התקפים נוספים. יכול להיות שההזיות שהיו לו הן בעקבות הסמים.לדעתי אי אפשר לדעת. גם אני לא רופאה. עדי

03/06/2012 | 11:59 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - אדם שחווה התקף פסיכוטי יחיד לאחר שימוש בסמים ומאז מנהל חיים תקינים ללא טיפול או מעקב - יש סיכוי סביר שלא מדובר בהפרעה כגון סכיזופרניה אלא רק השפעה חד פעמית של סמים. יחד עם זאת - אדם שחווה התקף פסיכוטי תחת שימוש בסמים - יש סיכוי להתקפים חוזרים בשימוש חוזר בסמים - אז מכאן שברור שמאד לא מומלץ לחזור לדפוסי שימוש, גם לא בסמים "קלים" כגון מריחואינה או חשיש. ושוב לגביו באופן ספציפי - ניתן לתת תשובה לגבי מצבו רק לאחר בדיקה של פסיכיאטר ולא דרך פורום אינטרנט. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה