איבחון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/05/2012 | 19:42 | מאת: נטלי

בעלי עבר איבחון של 26 יום באישפוז יום פסיכאטרי בקפלן מאז התעודד קצת וחזר לעבוד הוא נוטל זיפרקסה כ-3 חודשים כבר ובקפלן רשמו F220 ICD10 למה הכוונה והאם זה יכול להתפתח לסכיזופרניה כמעט התגרשנו אני מאוד אהבת את בעלי וחוששת לנפשו עוד יותר ,כיום משתדלת מאוד לשמור לא להתווכח לא לריב ולא לקחת ללב,כי הוא סך הכל חולה

03/06/2012 | 11:50 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הקוד F220 הוא של "הפרעה דלוזינולית", כלומר הפרעה שבה יש מחשבות שווא (למשל מחשבות שווא של רדיפה, קנאה, ארוטומניה וכד') ללא מאפינים אחרים של סכיזופרניה - כלומר ללא הזיות, ללא הפרעות בהלך החשיבה, ללא סימנים שליליים, ללא הפרעות קוגניטיביות, ללא ירידה בתפקוד וכד'. ההפרעה הזאת נחשבת נפרדת מסכיזופרניה ונדיר מאד שהיא מתפתחת לסכיזופרניה (אלא אם כן היתה טעות באבחנה הראשונית). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה