אבחנה שגויה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/05/2012 | 01:00 | מאת: ערן

אובחמנתי לפני 15 שנה כסובל מסכיזופרניה. אני החלטתי להפסיק בהדרגה את התרופות לפני 10 שנים (בליווי נטורופת) המצב התפקודי והמנטאלי השתפר מאוד ואף אנשים רבים אמרו לי שאני מתפקד ברמה גבוהה יותר משל חולי סכיזופרניה המטופלים תרופתית. גיליתי שכל מיני בעיות רפואיות שקיימות אצלי כיום קשורות בכלל לתחום הנוירולוגיה וא.א.ג. האם ניתן להסיר ממני את החשש שאני אכן חולה סכיזופרניה?? (ז"א מבחינה רשמית במשרד הבריאות..)

03/06/2012 | 11:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. אתה צריך לפנות לנוירולוג ולפסיכיאטר, לעבור בדיקות מקיפות ורק אז להחליט. וכפי שכתבתי רבות, לעתים האבחנה הראשונית מוטעית, לעתים האבחנה משתנה עם השנים ולעיתים (אמנם זה נדיר) יש החלמה מלאה. בכל מקרה האבחנה הראשונית אינה חקוקה באבן ואני מכיר לא מעט מקרים שאובחנו כסובלים מסכיזופרניה ובהמשך האחבנה השתנתה לאחר שבדיעבד התברר שזה היה קשור למשל לסמים, בעיות נוירולוגיות, הפרעות אישיות ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה