אני קצת מבולבל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/05/2012 | 20:20 | מאת: חיים

בעקבות התקף פסיכוטי והסתגרות בבית,הובחנתי כסכיזופרן על ידי הרופא במרפאה והתחלתי טיפול ברספרדל ואחר כך עברתי לקספליון אחת לחודש. עכשיו עברה כבר שנה מאז ההתקף ולמרפאה הגיע רופא חדש שמטפל בי. הרופא החדש לא חושב שאני סכיזופרן כי חזרתי לתפקוד מלא כולל לימודים גבוהים ועבודה סדירה והוא רוצה להפסיק לי את הטיפול בהדרגה. במידה והוא טועה ואני כן סכיזופרן,האם הפסקת הטיפול עלול לגרום לי להתקף נוסף? ואם כן,תוך כמה זמן מאז ההפסקה אני צפוי להתקף? אני מבין ,ממה שקראתי,שיש שני סוגי סכיזופרניה,יש את הסכיזופרניה הכרונית,שבה יש ירידה הדרגתית בתפקוד ויש סכיזופרניה התקפית כאשר בין התקף להתקף ,יש תפקוד מלא. איך אדע איזה סוג יש לי(אם בכלל)? יכול להיות שיש לי את הסוג שבו חוזרים לתפקוד מלא בין ההתקפים ולרופא זה נראה כאילו אין לי סכיזופרניה? בבקשה תעשה לי סדר בדברים. תודה רבה מראש.

17/05/2012 | 19:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. סכיזופרניה היא למעשה "סל" של הפרעות בהם יש קריטריונים משותפים - סימנים פסיכוטים, סימנים שליליים, ירידה בתפקוד, הימשכות לאורך זמן ועוד. יש שונות אדירה בין מטופל למטופל כך שקשה לדבר על "חוקיות" זו או אחרת שמכלילה את כולם. לגבי המקרה שלך אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטנרט כך שלא אוכל לומר באם יש או אין לך אבחנה מסויימת והאדם המוסמך לכך הוא הפסיכיאטר המטפל בלבד. גם לגבי שאר שאלותיך - אין תשובות מוחלטות. זה נכון שרב המתמודדים עם סכיזופרניה שמפסיקים טיפול חווים התקפים נוספים (מחקר עדכני מדבר על מעל 90%), אולם לא ניתן לנבא מתי ובאיזה עצמה. גם יש מתמודדים עם סכיזופרניה שחוזרים לתפקוד מלא בין ההתקפים (אם כי במקרים כאלה לפעמים מדובר בסוף בהפרעה ביפולרית ולא סכיזופרניה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה