טעות באבחנה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/05/2012 | 12:06 | מאת: שרה

הפסיכיאטר הקודם שלי לא יכל להגיד בוודאות שיש לי סכיזופרניה ואמר שאולי זו רק פסיכוזה חד פעמית. נאלצתי להחליף פסיכיאטר, ולאחרונה הפסיכיאטר החדש שלי קבע שכן יש לי סכיזופרניה. למה האבחנה היא כל כך לא ודאית? יכול להיות שהפסיכיאטר החדש טועה?

17/05/2012 | 19:22 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכתבתי רבות (וגם בשרשור בעמוד זה) אבחנה של סכיזופרניה היא לא פשוטה ולפעמים יש חילוקי דעות. לפעמים האבחנה הראשונית מוטעית, לפעמים זה משתנה עם הזמן. יש הרבה קריטריונים כולל סימנים פסיכוטים (כגון מחשבות שווא, הפרעות בתפישה, הפרעות בחשיבה), ירידה התפקוד, משך תסמינים לפחות חצי שנה (ע"פ ה-DSM) ועוד ועוד. רק לאורך זמן במעקב סדיר ניתן לגבש אבחנה. ולפעמים זה לוקח זמן. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה