האם זה סכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/05/2012 | 16:17 | מאת: ענת

מגיל 16 הייתי מטופלת בסימבלתה 60 מג עקב חרדות קשות לפני 4 חודשים הפסקתי בהדרגה זאת אומרת שלקחתי כ-6 שנים בערך היום אני בת 21 וחצי מאז שהפסקתי הכל חזר בנוסף לזה בתחלתי גם רואקוטן לאקנה כ3 חודשים והפסקתי לא יודעת אם זה בגלל זה אבל הרגשתי רע..חזרתי לפסיכיאטר לפסיכיאטר וניסינו שוב לייצב את.המצב עם הציפרלס 10 מג לקחתי לודשיים זה לא עזר ובחודש האחרון בנוסף לכל הלחצים הרגשתי דה ריאליזיציה ושיגעון כזה כאילו אני עומדת.להשתגע ממש ובזמן האחרון יש לי גם תחושה של רדיפה כאילו אני עומדת או הולכת.ומישהן מאחורי או משו כזה משהו מטורף שבחיים לא היה לי כמובן שאני יודעת שזה לא נכון אבל אני פוחדת מאוד לחלות בסכיזופרניה חז.. בנוסף לפני כשבוע חזרתי לסימבלתה עדיין עם הקלונקס והוא הוסיף לי ריספרדל כי אמרתי לו שאני ממש מרגישה שאני עומדת להשתגע .. אז סימבלתה קלונקס ורספרידל זה התרופות שאני לוקחת אבל התחושה של השיגעון והרדיפה במיותרת הזאת לא נותנת לי מנוח אני פוחדת מאוד וכל הזמן סוכה בקןשי אוכלת אני מקשיבה ורואה את כולם אבל כאילו אני לא שם אני חשה ניתוק וההורים שלי לא מאמינים לי שזה סכיזופרנחה ואני מפחדת להשתגע על אמת מה לעשות?

17/05/2012 | 18:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כמובן שאי אפשר לאבחן אותך דרך פורום אינטרנט. באופן כללי ניתן לומר שבן אדם "שפוחד להשתגע" בד"כ סובל מהפרעת חרדה ולא מהפרעה פסיכוטית (כגון סכיזופרניה), שם דווקא הבן אדם משוכנע לחלוטין באמיתות מחשבות השווא (זוהי הרי ההגדרה של פסיכוזה) ולא יודע ש"זה לא נכון" - ולכן לא חושב ש"הוא משתגע". בכל מקרה יש להייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה