סרוקוואל וכאבים ברגליים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/04/2012 | 00:26 | מאת: אמיר

שלום רב, אני בן 25 סובל מדיכאון פסיכוטי (עבר של תסמינים חיוביים) נוטל 300 מ"ג סרוקוואל לפני השינה ו40 מ"ג ציפרמיל עם שחר. התרופות עוזרות לי מאוד וכבר תקופה ארוכה מאוד אני נוטל אותם באופן קבוע. הסרוקוואל גורם לי לכאבים חזקים ברגליים (מאז ומעולם) כאילו השרירים ברגליים מתכווצים בכוח ולפעמים אין לי ברירה אלה להזיז את הרגלים כדי להפיג את הלחץ (זה לא ממש עוזר) לאחרונה הופיעו הכאבים גם בשעות היום (שעות רבות לאחר נטילת הסרוקוואל) האם זה צריך לדאיג אותי? האם זו בעיה נוירולוגית? והאם יש טיפול בתופעה? תודה מראש. אמיר

21/04/2012 | 12:06 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. נראה לי שאתה מתאר תופעה נוירולגית בשם "מיוקלונוס" - כלומר כיווץ לא רצוני של שריר או קבוצת שרירים. זאת לא תופעת לוואי נפוצה במיוחד של סרוקוול (אבל היו בעולם כמה דיווחים על מקרים כאלה). בכל אופן מומלץ לפנות לנוירולוג לצורך אבחון ואז להחליט ביחד עם הפסיכיאטר מה לעשות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה