חוות דעת אפשרית סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/01/2018 | 19:30 | מאת: מאמין שהכול אפשרי

שלום ד''ר ענת פליישמן , אני יודע שאי אפשר להבחן סכיזופרניה בהתבסס על אתר , להלן אני אפרט לך מה קרה לי ואם תוכלי לעזור לי ולתת לי מענה אני אודה לך מאוד, אז ככה בערך לפני חצי שנה עברתי סוג של טלטלה נפשית באמצע עישון ירוק , וכתוצאה מזה חשבתי שהעולם שלי השתנה , הייתי מעשן בערך חצי שנה כל יום בערב במינון נמוך , הטלטלה שעברתי חשבתי שקרה לי משהו נפשי כי הרגשתי סוג של נפילה נפשית לאחר שבועיים חזרתי לעצמי התחלתי להתעסק בחדר כושר ולחזור להיות אותו בן אדם , אך עדין בתוכי הרגשתי שמשהו פה לא בסדר וחסר[כנראה שלא הסתגלתי למצב הנורמלי]לאחר שלושה חודשיים שבו אני מנסה לחזור לעצמי אומנם עושה דברים כסדרים יוצא , חברים , משפחה , מעלה תמונות לפייסבוק/אינסטגרם :D שבוע שעבר שתיתי עם חברים 3 כוסות עם וודקה ואקסל , יום לאחר מכן הרגשתי סוג של פאניקה ורעד ביידים , הבחנתי שאני מתחיל להזות דברים בראיה ולשאול את עצמי עם זה קיים הדבר הזה או שלא או שזה היה לפני , למשל אני יכול להסתכל על אובייקטים חיצונים שקיימים בחלל החדר[נקודות בקיר,ברגים] או השתקפויות של המראה שלא הייתי שם לב אליהם לפני והדעת שלי מוסחת מהדברים האלה וזה גורם לי לפאניקה וחרדה, אני מנסה לפרש ולהסביר כל דבר שקורה לי ונכנס לעומק של הענין, לכן אני מנסה להבין אם זה בעיה של סכיזופרניה כי לפי מה שאני יודע אין לי מחשבות שווא של שגעונות כל שהם שאני משיח או בטהובן או מחשבות שרודפים אחריי בלי לזלזל באף חולה, או תסמינים של סכיזופרניה שאנשים מסביבי יכולים לשים לב לזה , אני בן אדם מאוד אינטילגנט ועמוק שכנראה לפי דעתי אני חווה סוג של דמיון מופרך שאני בנייתי על סמך המציאות, והתכנסות של עצמי שאני מנסה לפרש כל דבר ולא מתעלם , שאלתי את חברים שלי אם גם להם זה קרה למשל שהם יכולים להסתכל על אובייקט[עץ] מסוים ולחשוב שזה בן אדם ולבסוף לגלות שזה אובייקט[עץ] והם ענו לי בחיוב , אשמח לקבל את הייעוץ שלך ענת. נ.ב - לפי דעתי זה הכול בראש והדברים שאני רואה והוזה זה דברים רגילים שכל אחד נורמטיבי חובה רק שאני מנסה לפרש ולהבין ומבלבל את עצמי , אני משתדל לא ללכת לפסכיאטר שיתן לי כדורים באבחנות כלליות , אשמח לדעת עם פסיכולוג יכול להחזיר לי את המצב לקדמותו

המצבים שאתה מתאר יכולים להתאים לאבחנות שונות, להזיות, להלוצינוזיס (הזיות שאדם יודע שהן לא אמיתיות), דראליזציה או דפרסונליזציה (שינויים בתפישה של העולם, העצמי והקשר עם העולם) וגם חרדה. קנאביס הוא הלוצינוגן, כלומר גורם הזיות אבל גם יכול לעורר חרדה והתקפי פאניקה, באמת אי אפשר לאבחן בלי בדיקה. אם זה מפריע לך כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר, רוב הפסיכולוגים מפנים לפסיכיאטר אם הם חושבים שטיפול בשיחות לבד לא יכול לעזור.

מנהל פורום סכיזופרניה