surho

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/03/2012 | 23:39 | מאת: אוריה

שלום אני ני מוגדרת כחולת סיזופרניה אני מטופלת ברספירדל לדעתי אני סובלת גם מבעיות קשב וריכוז השאלה האם אפשר לקחת גם רטלין +רספרדרל איזה נזקים גופניים אלולים לקרות ואם בכלל

23/03/2012 | 00:22 | מאת: yoav

שלום לך, גם אני מוגדר כחולה בסכיזופרניה ואובחנתי לפני כשנה כסובל מבעיות קשב וריכוז. לשאלתך, רוב הרופאים יתנגדו לרשום לך ריטלין, כיוון שקיימת תיאוריה ואני מניח שגם ניסיון שהדופמין שהריטלין מפריש גורם לעודף ופסיכוזה. אני לא יכול לומר לך איך הריטלין ישפיע עליך, אבל לי הוא פשוט עושה פלאים וגם משפר לי מאוד את מצב המחשבות. שוב, אני לא יודע אם זה יועיל או יזיק לך, אבל לי הריטלין העלה משמעותית את איכות החיים. בהצלחה, יואב

03/04/2012 | 14:41 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכבר ענו לך - אכן יש מחלוקת אצל פסיכיאטרים בנושא מתן ריטלין אצל מתמודדים עם סכיזופרניה. בכל מקרה יש מספר סוגיות שיש לבדוק: 1) צריך לבדוק באם ההפרעה בריכוז היא אכן על רקע הפרעת קשב אמיתית או שמא סימפטום נפשי (כגון סימן שלילי, פגיעה קוגניטיבית, דכאון, הפשעה של חומרים ועוד). רק במקרה שאכן מדובר בהפרעת קשב בלתי תלויה בנוסף לסכיזופרניה (וזאת לאחר אבחון מסודר) - ניתן בכלל לשקול טיפול בריטלין. 2) אפילו אם יש הפרעת קשב מוכחת - צריך לקחת בחשבון שריטלין, שמעלה את רמות הדופמין במח - יכול לגרום להתקפים פסיכוטים, אפילו אצל מי שאינו מאובחן כמתמודד עם סכיזופרניה. על אחת כמה וכמה אצל מי שכן מאובחן. לכן יש מקום למשנה זהירות. 3) אני אישית מכיר מקרים רבים של החרפות פסיכוטיות על רקע מתן ריטלין. 3) יש מקרים שבהם מאובחנים בלידות כסובלים מהפרעת קשב ובדיעבד התברר שזה היה "פרודרום" (סימנים מוקדמים) של סכיזופרניה. 4) שורה תחתונה - זה תלוי בפסיכיאטר. אם יש אבחנה ברורה של הפרעת קשב - יש כאלה שממליצים שלפני מתו ריטלין תהיה לפחות תקופה של שנה מאז ההתקף הפסיכוטי האחרון. יש כאלה שממליצים לא לתת בכלל, ויש כאלה שפחות מחמירים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה