האם לדרוש הרחקה מהילדים של חוזה סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/03/2012 | 13:08 | מאת: תמר

שלום הגרוש שלי סובל מסכיזופרניה פרנואידית והוא לא מטופל. מתגורר אצל הוריו. הוא רואה את הילדים פעם בשבוע אצל הוריו (ילדים בני שנתיים וארבע)לאחרונה אני חשה שיש הדרדרות במצבו ובפעם האחרונה אף נראה מוזר מכרגיל ואיים להרוג אותי. אין לי קשר עם הוריו. הודעתי לפקידת הסעד שאני לא מתכוונת להביא את הילדים יותר במצב זה. האם כדאי שאדרוש דרך בית משפט צו הרחקה מהילדים?

03/04/2012 | 14:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אשפר לתת תשובה בסוגיה כל כך מורכבת דרך פורום אינטרנט וללא בדיקה של המטופל. באופן כללי - עשית נכון שפנית לפקידת הסעד. היא צריכה לבחון את רמת הסיכון ובמקרה הצורך היא יכולה להמליץ על בדיקה פסיכיאטרית. כמו כן את יכולה לפנות לרופא המטפל שלו ולמסור את האינפורמציה על ההחמרה במצבו. גם לרופא המטפל יש דרכים להתמודדות עם מצב היכול לסכן את סובביו ואת בני המשפחה. לבסוף, במידה ואת מרגישה שאת לא מקבלת מענה - תמיד ניתן לפנות ישירות למשטרה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה