טיפול לשינה עם אסיבל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/11/2017 | 18:15 | מאת: ירון

אני מקבל מודיקט וסובל מיקיצות בלילה מאז שהתחלתי עם הזריקה ועכשיו קיבלתי אסיבל אני רוצה לדעת אם הוא יעזור ותוך כמה זמן הוא משפיע והאם יש בעייה לקחת אותו הרבה זמן ?

אסיבל היא תרופה ממשפחת הבנזידיאזפינים, היא מרגיעה ומרפה שרירים ולכן יכולה לעזור להירדמות. ההשפעה של התרופה מתחילה כחצי שעה לאחר בליעה. מומלץ שלא להשתמש בבנזודיאזפינים מעבר לשבועיים מאחר והתרופה גורמת לתלות פיזית בגלל הסתגלות של מערכת העצבים. במצב כזה מופיעות תופעות גמילה וסבילות (אותה כמות של תרופה לא משפיעה ויש להעלות מינון שוב ושוב כדי להשיג השפעה). כדאי לחזור לרופא המטפל ולהתייעץ לגבי הטיפול, יש תרופות שעוזרות להשרות שינה ולא גורמות לתלות פיזית.

מנהל פורום סכיזופרניה