זריקה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/07/2017 | 12:33 | מאת: יובל

אני לוקח מודיקייט כמה חודשים ויש לי סטרס ורעידות בידיים וברגליים , והפסיכיאטר שלי החליף את הזריקה לקספליון ואמר שהיא לא עושה תופעות לוואי כמו המודיקייט , זה באמת ככה ?

מודיקט (פלופנזול) שייכת לקבוצת התרופות האנטיפסיכוטית הטיפיות או דור ראשון שהן חוסמות קולטנים לדופמין, תופעות הלוואי העיקריות של התרופות הן תופעות לוואי אקסטרפירמידליות כמו רעד, נוקשות שרירים, אקטיזיה. קספליון (פליפרידון) שייכת לקבוצת התרופות האנטיפסיכוטיות האטיפיות או דור שני שהן חוסמות קולטנים לדופמין וסרוטונין, הן פחות גורמות לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות ויותר לתופעות לוואי מטבוליות כמו עליה בתיאבון ובמשקל, שינויים ברמת השומנים בדם וברמת סוכר בצום. לכן קספליון פחות גורמת לרעד ממודיקט.

מנהל פורום סכיזופרניה