האם מי שמוגדר סיזכפרן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/06/2017 | 20:47 | מאת: אלכס

אני הייתי מאושפז 3 חודשים והיום נוטל בערב כדור 1 דיקינט ו 1 ריספונד האם אני יכול לקבל רישיון נהיגה

אבחנה של סכיזופרניה אינה מונעת אדם מלנהוג או מונעת קבלת רישיון נהיגה. מי שחולה בסכיזופרניה עלול להגיע למצבים שאסור לנהוג בהם כמו מצב מאני או פסיכוטי חריף, לכן יש חשיבות למעקב סדיר ויציבות של המצב הנפשי. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לפעמים מזמין אנשים לבדיקה אם מחלתם עלולה לפגוע בנהיגה (כמו אפילפסיה, מחלות לב וגם סכיזופרניה) . לבדיקה כזו יש להביא דוח רפואי עדכני מהפסיכיאטר המטפל על כך שהמצב הנפשי יציב.

מנהל פורום סכיזופרניה