שלום רב לך,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/02/2012 | 13:30 | מאת: גלית

אני קוראת קבוע בפורום הזה כי אני חולת סכיזופרניה כבר שנה. לפני שנה אני אושפזתי ושוחררתי עם קספליון 75 מ"ג שאותו אני מקבלת גם היום. הבעיה שלי היא עם תדירות הזריקה.האחות קובעת לי תור כל 5 שבועות לפי ההוראה של הרופאה המטפלת בי.אבל אני קראתי פה בפורום שאתה ממליץ על זריקה כל 4 שבועות. השאלה שלי היא האם אתה חושב שהרופאה שלי טועה והטעות שלה עלולה להכניס אותי להתקף פסיכוטי נוסף? דברתי איתה והראתי לה מה כתבת פה בפורום והיא אמרה שבררה טוב טוב והיא יודעת מה היא עושה.היא גם מיעצת לי לא לקרא על טיפולים באינטרנט. בינתיים היא ממשיכה לקבוע לי תורים כל 5 שבועות. מה עושים? האם לעבור לרופאה אחרת?

16/02/2012 | 15:09 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני אחזור על כך שוב: קספליון נותנים פעם בחודש, ולא פעם ב-5 שבועות. ניתן להפנות את הרופאה לנציגים של קספליון (חברת ינסן). בכל אופן אני חוזר על התשובה שרשמתי בפורום: טיפול בקספליון: ביום הראשון מקבלים זריקה של 150מג, כעבור 8 ימים זריקה של 100מג, ולאחר מכן _בכל חודש_ 75מג (או יותר). את המינון ניתן לעדכן לפי המצב. שוב - אמנם יש מחקרים שמראים ש_אולי_ ניתן לתת את הזריקה במרווחים גדולים יותר, אך אלה ההנחיות. ההסבר היחיד שעולה בדעתי לבלבול הוא שיש מרווח של 35 יום בין הזריקה הראשונה והשלישית (וזהו). אגב, זה גם כתוב באתר הרשמי של היצרן (חברת ינסן) פה: http://www.janssen.co.uk/bgdisplay.jhtml?itemname=prescribing-information&product=xeplion וזה גם כתוב בעלון לצרכן של הקספליון (אתה יכול להסתכל), שם כתוב שחור על גבי לבן, ובעברית: "המנה השניה ניתנת שבוע לאחר המנה הראשונה. המנות הבאות תינתנה בהפרש של _חודש_ בין מנה למנה". אז השורה התחתונה - קספליון נוטלים פעם בחודש. בברכה, ד"ר אהוד ססר

19/02/2012 | 20:00 | מאת: איילה

הרי ישנם חודשים בני 31 יום. זה אומר שכל הויכוח הוא בין 35 יום ל- 31 יום. האם הפרש של 4 ימים זה קריטי? אולי נוח לאנשים לחשב לפי שבועות ולא לפי חודשים?

22/02/2012 | 18:25 | מאת: גלית

אמרו אפשר עד 37 ימים במקסימום. הם ממליצים על זריקה פעם בחודש כי ככה יש עוד כמה ימי "משחק",למקרה שמפספסים את תאריך הזריקה מסיבה כלשהי.

מנהל פורום סכיזופרניה