זריקת קספליון לעומת אינווגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/02/2012 | 14:51 | מאת: סיוון

אני נוטלת את זריקת קספליון ברצוני לדעת אם יש פחות תופעות לוואי לאינווגה. לדוגמא זה מפריע לי לישון לא נותן לישון טוב בלילה אם אחליף לאינבגה האם קיימת אותה תופעה?

16/02/2012 | 11:20 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. קספליון זה התכשיר ארוך הטווח של אינווגה. שניהם מכילים את אותו החומר הפעיל בדיוק - פליפרידון. לכן תופעות הלוואי הם בסה"כ אותם תופעות לוואי. לפיכך אם יש תופעות לוואי בלתי נסבלות עם אינווגה - לא מומלץ להחליף לקספליון. יחד עם זאת צריך לבדוק אם בעיות השינה הם בכלל על רקע התרופה - יכול להיות שהן נובעות מהמצב הנפשי הבסיסי, יכול להיות שיש בעיה גופנית אחרת הגורמת לבעיות שינה, יכול להיות שהתרופה הקודמת היתה יותר "סדטיבית" (כלומר מעייפת) והאינווגה היא לא כזו ואז ניתן לשקול טיפול שמני עם כדור שינה. כמו כן את האינוגה עדיף לקחת בבוקר. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה