תרופות לסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/10/2010 | 16:05 | מאת: יעלית

לאחרונה קראתי מאמר שהתרופות מקצרות חיי החולים השפעה על הלב פגיעה מוחית ועוד. האומנם? איך ניתן לשלב בין מתן התרופות לפי המלצת הרופא ולא לפגוע בחיי החולה...

07/10/2010 | 15:38 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יעלית. לכל התרופות בעולם יש תופעות לוואי. בבחירה של טיפול תרופתי כלשהו תמיד לוקחים בחשבון את מאזן הרווח וההפסד. כמו כן אי אפשר להכליל - יש תרופות שמאריכות חיים, יש כאלה שיכולות לקצר ויש כאלה שלא משפיעות על אורך החיים. זה לא רק בפסיכיאטריה. יש טיפולים כמותרפיים שיכולים לקצר חיים ולגרום לנזק לבבי - אך אין ברירה כשיש סרטן. אצל אנשים שסובלים מאפילפסיה חלק מהתרופות יכולים לפגוע בתפקודים קוגניטיבים מוחיים - אולם הברירה היא לסבול מהתקפי אפילפסיה מסכני חיים. אז מה לגבי פסיכיאטריה? למשל, חלק מהתרופות האנטיפסיכוטיות יכולות לגרום לסינדרום המטבולי (כתבתי על כך בהרחבה בפניות אחרות בפורום). במקרה כזה ניתן להחליף את התרופה או לשנות הרגלי חיים בכיוון תזונה נכונה וכושר גופני. יש לזכור שמבקרה של מחלת הסכיזופרניה, אופציית אי הטיפול יכולה להוביל לחיים של פסיכוזה, הסתגרות, איכות חיים אפסית ובמקרים רבים גם אובדנות, כך שהרווח מהטיפול גבוה לאין שיעור מהסיכון שהוא כיום מינימלי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

10/10/2010 | 10:21 | מאת: יעלית

הבת שלי מקבלת כרגע סוליאן. האם יש דרך למנוע נזקים עתידיים? בדיקות תקופתיות? מה עלי לבקש מהפסיכיאטר? תודה

מנהל פורום סכיזופרניה