ריספרדל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/01/2012 | 13:47 | מאת: יעל

ריספרדל יכול להגדיל שדים לגברים האם אתם מזהירים את הגברים ואת הורי הילדים ההיפר אקטיבים על סיכוני התרופה???????? שדים גדולים לגברים יכולים ליצור 20,000 בעיות נפשיות אחרות!!! חובה להזהיר על התרופה, לא הכל בכל מחיר!!!

15/01/2012 | 13:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) כל רופא אמור להסביר למטופל על תופעות הלוואי האפשריות על כל תרופה שהוא רושם, וזה מן הסתם כולל פסיכיאטרים, וכלל באופן ספציפי גם את התכשיר ריספרדל. 2) באופן כללי לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי. גם אקמול יכול לגרום להפרעות קשות בתפקודי הכבד במקרים נדירים. ההחלטה על מתן תרופה כלשהי לוקחת בחשבון את כל היתרונות והחסרונות תוך שיתוף מלא של המטופל. אף תרופה לא ניתנת "בכל מחיר", אלא רק לאחר שקלול כל הגורמים. 3) לגבי ריספרדל - אחת התופעות שהיא יכולה לגרום להן היא עליה בהורמון בשם פרולקטין. במקרים נדירים עליה זו יכולה לגרום להגדלה מסויימת של השדיים. התופעה היא נדירה מאד, והיא גם הפיכה בד"כ לאחר הפסקת התרופה. 4) מספר תיקונים - ריספרדל היא לא תרופה שניתנת ל"ילדים היפראקטיבים" כפי שמשתמע משאלתך. היא תרופה נוגדת פסיכוזה וניתנת במקרים של פסיכוזה (שהיא בכלל נדירה בילדות). הטיפול התרופתי בהפרעת קשב והיפראקטיבית היא בד"כ מבוססת על תכשירים כגון ריטלין, סטרטרה, קלונידין ועוד. אף אחד מאלה לא גורמים להגדלת שדיים (אבל כמובן שיש להן תופעות לוואי אפשריות אחרות שעליהן יש להסביר לפני מתן התרופה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה