סיבוך לאחר עקירת שן בלסת תחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

02/04/2016 | 09:39 | מאת: רחלי

לפני חודש עקרו לי שן בלסת תחתונה. הרגשתי שהפעולה היתה מאוד לא עדינה העקירה היתה קשה כי השן היתה רקובה והיה צורך לשבור את השן לשתיים לאחר העקירה הרופא ישר שם את השתל. שבוע אחרי הרגשתי בחניכיים באזור העקירה בליטה קטנה כואבת עם תחושה של דקירה. כשחזרתי לרופא לביקורת אמר שכנראה זה חתיכת שבר ושזה כנראה יסתדר לבד. האם זה בגלל עקירה לא מקצועית? אני חוששת להמשיך את הטיפול אצל אותו רופא. האם צריך להוציא את השבר או לחכות שיחלים? האם יכול לפגוע בקליטת השתל?

שלום רב. התשובה של הרופא נשמעת נכונה. לעיתים לאחר עקירת שן יש בליטות עצם. לרוב זה מסתדר לבד ללא התערבות לאחר תקופה של מספר חודשים אך ניתן להחליק את האזור בהרדמה מקומית. אני לא יכול להמליץ על החלפת הרופא רק על סמך זה. אם יש ספק את יכולה לפנות לדעה שניה אתל מומחה לכירורגיה של הפה והלסתות בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים