הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

15/12/2015 | 16:56 | מאת: יעל

מה ההבדל בין הקצעת שורשים הנעשית ע"י שיננית לבין זו הנעשית ע"י רופא ? האם ניקוי חניכיים עמוק = הקצעת שורשים ??

ניקוי חניכיים עמוק נקרא בשפה המקצועית הקצעת שורשים. הכוונה לניקוי של פני שטח שורשי השיניים במצב בו יש מחלת חניכיים הגורמת להתרופפות האחיזה של השיניים. הטיפול יכול להתבצע על ידי שיננית, רופא שיניים כללי או רופא שיניים המומחה למחלות חניכיים. שיננית עוברת הכשרה בת שנתיים ועובדת תמיד תחת הנחיית רופא. היא אינה יכולה לתת הרדמה ואינה יכולה לקבל החלטות טיפוליות . רופאי שיניים המומחים למחלות חניכיים הינם רופאי שיניים שעברו התמחות ספציפית לנושא טיפול במחלות חניכיים. למידע נוסף מומלץ לפנות לאתר האיגוד הישראלי לרפואת חניכיים www.perio.org.il

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים