כאבים במפרקי הלסת מזה 3 שנים לאחר עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

30/04/2012 | 09:15 | מאת: אסתי

שלום, אני בת 22, בריאה בד"כ. לפני כשלוש שנים עקרתי בעקירה כירורגית את שיני הבינה התחתונות, לדברי הרופא אלו היו העקירות הכי קשות שהיו לו. במשך כחצי שעה הרופא ניסה להוציא את השיניים עד שהצליח. כחודשיים לאחר הניתוח היה לי קושי גדול לפתוח את הפה וסבלתי מנפיחות באזור המפרקים והמטומות. מאז אני סובלת מכאבים שלא פוסקים ומתגברים ככל שהשעות ביום מתקדמות. נבדקתי ע"י 3 רופאי פה ולסת שונים שלאף אחד לא היה פתרון אמיתי- טופלתי בפיזיוטרפיה שהקלה על הכאב ועל הפתיחה של הפה. טופלתי באדוויל במינון גבוה לאורך זמן שכמעט והעביר אתת הכאב בזמן שנטלתי אותו, טופלתי בביופידבק שגם כן רק הקל על הכאב, אני ישנה עם פלטה וסד לילה מאז העקירה שעוזרים לי בכך שבבוקר הכי פחות כואב לי- אך בעצם כולם פתרון זמני כי הכאב מתגבר לאחר מספר חודשים. אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, אשמח לעצה כדאי להקל על הכאב אם לא לפתור אותו.

06/05/2012 | 21:24 | מאת: ד"ר שלמה ברק

למעשה עברת את מרבית הטיפולים המקובלים. מומלץ לבצע בדיקת אם אר איי לברור מצב הסחוסים התוך פרקיים ולהחליט על המשך טיפול אולי שטיפת מפרק?

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים