ציסטה מתחת לשן

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

27/03/2012 | 16:41 | מאת: ירון

שלום אני בן 40 לפני כשבועיים היתה לי רגישות בצד שמאל למטה הלכתי לרופא והוא אמר לי שצריך לעשות חידוש טיפול שורש מתחת לגשר שיש לי על 3 שיניים(אחת חסרה)35-37 זה אומר לפרק את הגשר עם הכתר לעשות חידוש לשתי טיפולי שורש ואז לשים משהו זמני ואז שוב כתר + גשר וכל זה על פי צילום אחד של השיניים רגיל. החלטתי לקבל עוד דעה הלכתי לרופא שנחשב ממש טוב ומרפאה יקרה מאוד עשו לי שם צילום פנורמי והחליטו שחייבים לחתות לי שן מהגשר כנראה 35 ואת שתי השיניים 36 ו 37 חייבים לעקור ולעשות את זה תוך שבוע כי יש לי שם ציסטה מתחת שכמעט מגיעה עד הסוף הוא אמר שהוא התייעץ עם עוד רופא והם החליטו שטיפול שורש לא מספיק חייבים לעקור לנקות לשתול עצם וכשזה יחלים לעשות 2 שתלים מספיק רציתי לשמוע את דעתכם לפי הסיפור ןאם אתם יכולים להמליץ על משהו אפילו שאין בידכם צילום דרך אגב הרופא השני גם הראה לי בצילום הפנורמי את הציסטה כמה היא גדולה וע לאן היא מגיעה כתם גדול ושחור. תודה רבה.

29/03/2012 | 10:26 | מאת: ד"ר שלמה ברק

ללא בדיקה קלינית ויון בצילומי רנטגן לא ניתן לקבוע עמדה. תמיד עדיף טיפול שמרני להצלת השיניים אם ניתן. מומלץ יעוץ על ידי מומחה לטיפולי שורש דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים